Presentació

La titulació de Periodisme de la *UMH és una de les més dinàmiques de la nostra jove Universitat. Més enllà del treball en les aules, els alumnes d’aquesta titulació són partícips curs després de curs d’una activitat incessant, quasi frenètica, amb dinàmiques encaminades a aconseguir el perfil professional que millor s’adapte al nou, complex, però també apassionant temps que els ha tocat viure. Jornades, congressos, seminaris internacionals, alguns en anglès, premis, fòrums de periodisme, cursos, tallers, conformen un programa dissenyat perquè l’estudiant de Periodisme de la *UMH estiga en contacte permanent amb els professionals i coneguen de primera mà l’entramat mediàtic que els envolten.

En aquest sentit, des de la titulació i en coordinació amb l’Observatori Ocupacional es fomenten les pràctiques professionals, així com la mobilitat internacional i també nacional. Destaca positivament el creixement exponencial dels acords Erasmus, Destinació i *Sicue que són aprofitats any rere any pels nostres estudiants, dels més inquiets de tota la *UMH a l’hora de viatjar, en sintonia amb la nostra primera Doctora Honoris causa, la periodista Rosa María Calaf.

Periodisme *UMH segueix creixent, prompte oferirà el seu primer *master oficial, com ja ocorre amb el programa de Doctorat de Nous Models Periodístics. Dins de la faceta investigadora, tres realitats ja consolidades. D’una banda el *GICOV (Grup d’Investigació de la Comunicació de la Comunitat Valenciana) que s’ha especialitzat en l’estudi i la investigació del periodisme comarcal i del *ciberperiodismo de proximitat. En el si del *GICOV ha nascut un altre espai per a fer periodisme i investigar en periodisme, es tracta del *MediaLab *UMH, amb seu física en l’edifici Torreblanca. Finalment, per a la divulgació de la investigació, Periodisme *UMH va posar fa ja dos anys al servei de la comunitat científica la revista ‘Miguel Hernández *Communication *Journal’ (*MHCJ). Tota aquesta miscel·lània conforma el *espiritu jove i emprenedor de Periodisme *UMH. Gaudeix-ho en aquesta Web i en les xarxes socials de la titulació..

Prof. Dr. José Luis González
Vicedecano de Periodismo UMH


[Facebook] [Twitter]