Gaspar Maciá explica el procés de producció d’un periòdic local

El delegat a Elx del Diari La Veritat ha tancat la jornada de classes conferencia d’aquest dimecres amb una xarrada sobre el procés productiu d’un periòdic local.

Maciá ha destacat que per sobre de totes les reunions d’agenda i d’assignació de temes, el punt més important en la gestació d’una edició local, és la reunió on es jerarquitzen els titulars. A més, ha destacat que ara també s’inclou en les previsions els temes que es destacaran en la web: “en les previsions decidim què notícies tindran foto i quins també vídeo”.

Per al delegat local d’aquest diari, el treball d’un periodista ha de ser 24h al dia. “Cal caminar el carrer”, i afegia: “no es pot fer un periòdic sense eixir de la redacció” en referència a la transcripció de les notes de premsa. A més opina que les “rodes de premsa no són la fi, sinó el mitjà” ja que l’agenda la marquen ells mateixos i no “agents externs o la delegació central” com ha matisat.

Quant al futur del periodisme, Maciá ha augurat que la premsa escrita no desparecerá, sinó que evolucionarà: “el periodista s’està convertint en seleccionador d’idees i cal evitar caure en el caos de les xarxes socials on tot es dóna per valgut”..

[Facebook] [Twitter]