Inicio > Actividades > COMUNICADO DE LA COMISIÓN INTERUNIVERSITARIA EN FAVOR DE UNA RADIOTELEVISIÓN PÚBLICA VALENCIANA (CIRTPV)

COMUNICADO DE LA COMISIÓN INTERUNIVERSITARIA EN FAVOR DE UNA RADIOTELEVISIÓN PÚBLICA VALENCIANA (CIRTPV)


El jueves 27 de noviembre se cumple un año de la celebración del Pleno de les Corts que supuso el cierre de RTVV, al que asistieron alumnos de Periodismo UMH. La Comisión Interuniversitaria a favor de una Radiotelevisión Pública Valenciana (CIRTPV) ha emitido un comunicado en el que reivindica la necesidad de una radiotelevisión pública para el territorio valenciano; un servicio público de calidad que proyecte y salvaguarde la cultura y la lengua del territorio:

Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV)

Un any després del cessament de les emissions de RTVV, la Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana, integrada per representants de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana, exigim la restitució del servei públic de radiotelevisió per al nostre territori.

Ara més que mai és necessari comptar amb una informació plural, desgubernamentalitzada i de qualitat; amb una comunicació institucional i comercial responsables, que estiguen al servei del desenrotllament econòmic i social del territori; amb un entreteniment de qualitat, que permeta construir una identitat cultural i una projecció de la cultura i llengua valencianes, que puga viatjar més enllà de la nostra terra.

Un any després del tancament de RTVV s’ha posat de manifest que l’existència d’una radiotelevisió pública de proximitat és una condició necessària per a tenir un sector audiovisual fort, que siga motor de la innovació i un suport ferm per al desenvolupament d’una economia basada en el coneixement.

En definitiva, la creació d’una nova Radiotelevisió Valenciana, de qualitat i en valencià, és un projecte d’enorme valor estratègic per al desenvolupament de les industries culturals i creatives a la Comunitat Valenciana, té una enorme rellevància per al món educatiu, i, sense dubtes, és clau per a la creació d’una societat més plural, més lliure, més justa i més democràtica.

És per tot això que des de la Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana reclamem la necessitat de sumar esforços de totes les associacions professionals, dels partits polítics, de les organitzacions socials, culturals i cíviques, de les universitats i del món educatiu, en general, per recuperar aquestos serveis públics.

En aquest primer anniversari lamentable, les universitats públiques valencianes volem transmetre la nostra solidaritat i absolut recolzament amb els ex-treballadors de la radiotelevisió pública, i també amb el sector audiovisual en general, on s’han perdut milers de llocs de treball en els darrers anys. Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana considerem urgent i improrrogable l’existència d’una radiotelevisió pública, de qualitat i en valencià, d’acord amb el que correspon a una societat avançada.

Orden del día del Pleno del 27 de noviembre de 2013

Orden del día del Pleno del 27 de noviembre de 2013

[Facebook] [Twitter]

26 noviembre 2014